توت فرنگی سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که برای قلب مفیدند. ازجملهی آنها میتوان به الاجیک اسید (اسید الاژیک) و فلاونوئیدهایی مانند آنتوسیانین، کاتچین، کوئرستین و کمپفرول اشاره کرد. این ترکیبات فنلی با کاهش کلسترول کامل و کلسترول بد (LDL)، باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی میشوند. همچنین با ایجاد آرامش در رگهای خونی، به گردش خون کمک و از بروز مشکلات قلبی-عروقی جلوگیری میکنند. علاوهبراین فیبر بالا، ویتامین سی و فولات موجود در توت فرنگی با کاهش کلسترول در رگها به سلامت قلب کمک میکند.
۲. خواص توت فرنگی برای پوست: مراقبت از پوست
توت فرنگی محتوی اسید سالیسیلیک، آلفاهیدروکسیاسید (AHA) و الاجیک اسید بوده و از هیپرپیگمانتاسیون (ایجاد لکه های قهوه ای پوست) کاسته، و در پیشگیری از بروز آکنه و لایه برداری پوست از سلولهای مرده مؤثر است. برای افزایش درخشندگی پوست میتوانید بهکمک توت فرنگی یک ماسک تهیه کنید. برای درستکردن این ماسک ۴ تا ۵ عدد توت فرنگی را له و با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. آن را بر روی پوستتان بمالید و کمی صبر کنید تا خشک شود. در نهایت نیز آن را بشویید.
۳. ضدپیری
ویتامین C موجود در توت فرنگی باعث افزایش کلاژن سازی پوست میشود، به خوشرنگی پوست کمک میکند و خاصیت ضدپیری بر آن دارد. براساس مطالعهای عصارهی توت فرنگی سرشار از آنتوسیانین بوده و در مراقبت از پوست در برابر تابش پرتوهای فرابنفش مؤثر است.
۴. مراقبت از چشم
مراقبت از چشم یکی از خواص توت فرنگی است. مصرف توت فرنگی میتواند از بروز بیماریهایی مانند خشکی چشم، تخریب اعصاب بینایی، تباهی لکهی زرد (شایعترین علت کوری در افراد مسن)، اختلالات بینایی و افزایش آسیبپذیری نسبت به عفونتها جلوگیری کند. آنتیاکسیدانهای موجود در توت فرنگی مانند فلاونوئیدها، فیتوکمیکالهای فنلی و الاجیک اسید از بروز بیشتر مشکلات چشم جلوگیری میکنند. زیرا میتوانند با آسیبهای ناشی از رادیکال های آزاد مبارزه بکنند.
مشکل دیگری که توت فرنگی میتواند از آن جلوگیری کند، بروز اختلال در فشار داخل چشم است. توت فرنگی با داشتن پتاسیم به حفظ فشار مناسب داخل چشم کمک میکند.
۵. کاهش فشار خون بالا
توت فرنگی به کاهش فشار خون بالا کمک میکند. توت فرنگی سرشار از پتاسیم و منیزیم بوده که هر دوی آنها خاصیت اتساع عروق را دارد و علائم فشار خون بالا و سفتی سرخرگها و رگهای خونی را کاهش میدهند. این امر خونرسانی را به بخشهای مختلف بدن تسهیل و کمک میکند تا آنها وظایف خود را بهخوبی انجام بدهند.
۶. پیشگیری از سرطان
پیشگیری از سرطان از خواص توت فرنگی است.
پیشگیری از سرطان یکی دیگر از خواص توت فرنگی است. ویتامین C، فولات، آنتوسیانین، کوئرستین و کمپفرول تنها بخشی از فلاونوئیدهای موجود در توت فرنگی هستند که خاصیت آنتیاکسیدانی بالایی دارند. آنها در کنار هم یک خط دفاعی قوی برای مبارزه با انواع سرطان ها و رشد تومورها ایجاد میکنند. مصرف روزمرهی توت فرنگی میتواند موجب کاهش سلولهای سرطانی و متاستاز (گسترش سرطان از بافتی به بافت دیگر) آنها بشود. براساس مطالعهای پودر توتفرنگی منجمد میتواند از سرطان مری پیشگیری بکند.
۷. تقویت دستگاه ایمنی
ویتامین C موجود در توت فرنگی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و در درمان سرفه و درمان سرماخوردگی معمولی مؤثر است. تنها یک وعده توت فرنگی محتوی ۱۵۰٪ نیاز روزانهتان به ویتامین C است!
۸. درمان التهاب مفصل و نقرس
توت فرنگی سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات سم زدایی از بدن است که درد ناشی از نقرس و التهاب مفاصل را کاهش میدهند. همچنین توت فرنگی علائم التهاب مفصل مانند تخریب تدریجی عضلات و بافتها، خشکی مایعات روانکنندهی موجود در مفاصل و تجمع مواد سمی و اسیدها (مانند اسید اوریک) را در بدن کاهش میدهد.
۹. تقویت عملکرد مغز
یکی از خواص توت فرنگی این است که به تقویت عملکرد مغز کمک میکند. توت فرنگی سرشار از ید، ویتامین C و فیتوکمیکالهایی بوده که به عملکرد مناسب دستگاه عصبی کمک میکنند. پتاسیم موجود در توت فرنگی میتواند با افزایش جریان خون در مغز، عملکرد شناختی فرد را افزایش بدهد. براساس مطالعهای بر روی زنان مسن که مصرف توت فرنگی و بلوبری زیادی داشتند، آنتوسیانینها و سایر فلاونوئیدها کاهش عملکرد شناختی افراد را بهتأخیر میاندازد.
۱۰. خواص توت فرنگی برای لاغری: کاهش وزن
توت فرنگی تولید آدیپونکتین و لپتین را که هر دو از هورمونهای مربوط به چربی سوزی هستند افزایش میدهد. همچنین آنها باعث کاهش اشتها، کاهش گلوکز، کاهش چربی و کاهش وزن میشوند.
۱۱. پیشگیری از بیماریهای مادرزادی
اسید فولیک موجود در توت فرنگی ویتامینی ضروری است که در دوران بارداری اهمیت مضاعفی پیدا میکند. اسید فولیک از بروز بیماریهای مادرزادی که از بدو تولد همراه نوزاد هستند، جلوگیری میکند. همچینن اسید فولیک برای حفظ سلامت مادر در دوران بارداری موردنیاز است.
۱۲. کاهش التهابات
کاهش التهاب یکی دیگر از خواص توت فرنگی است. توت فرنگی میزان پروتئین واکنشی سی را در بدن کاهش میدهد. کبد این پروتئین را تولید میکند و التهابات را در بدن افزایش میدهد. براساس مطالعهای در دانشگاه هاروارد احتمال افزایش پروتئین واکنشی سی در زنانی که در هفته، ۱۶ عدد توت فرنگی میخورند، ۱۴٪ کمتر است.
۱۳. سکتهی مغزی
خاصیت ضدالتهابی آنتیاکسیدانهای موجود در توت فرنگی موجب کاهش تشکیل لخته خونی در بدن مرتبط با سکته های مغزی میشود .
منبع : chetor.com
بازدید: